Data: 2007-03-29 18:23:43
Temat: Re: mazurek i sernik
Od: "bulka paryska" <z...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"BBjk" <b...@q...pl> wrote in message
news:eufnug$n8e$1@inews.gazeta.pl...
> Odsłona pierwsza.
> 1/2 kg dobrego miodu, oczywiście prawdziwego, 2 szklanki
cukru, 25 dag
> masła dobrego (np. osełka górska) stopniowo podgrzewasz,
ale nie
> gotujesz. Masa ma się przestudzić, do chłodnej dodajesz
stopniowo,
> wyrabiając ręką 3 jajka, 3 płaskie łyżeczki sody
rozpuszczonej w pół
> szklanki mleka z lodówki, pół łyżeczki soli i ze 3 torebki
przyprawy
> korzennej do piernika, trochę skórki pomarańczowej drobno
posiekanej i
> ew. posiekanych orzechów.
---------
Czy tam nie ma maki ?? a moze sie pozniej dodaje ??
pzdr. zo
|