Data: 2007-03-29 18:53:22
Temat: Re: mazurek i sernik
Od: BBjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
BBjk napisał(a):
> Odsłona pierwsza.
> 1/2 kg dobrego miodu, oczywiście prawdziwego, 2 szklanki cukru, 25 dag
> masła dobrego (np. osełka górska) stopniowo podgrzewasz, ale nie
> gotujesz. Masa ma się przestudzić, do chłodnej dodajesz stopniowo,
> wyrabiając ręką 3 jajka, 3 płaskie łyżeczki sody rozpuszczonej w pół
> szklanki mleka z lodówki, pół łyżeczki soli i ze 3 torebki przyprawy
> korzennej do piernika, trochę skórki pomarańczowej drobno posiekanej i
> ew. posiekanych orzechów.
Plus oczywiście 1 kg mąki pszennej!
przepraszam, już całkiem z głową niedobrze...
--
BBjk
|