Data: 2001-04-13 08:06:59
Temat: Re: mazurek pomaranczowy a sprawa ciasta...
Od: "Grażyna SZkudlińska" <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jeszcze jedna wazna rzecz. Kruche ciasto trzeba wkladac do dobrze nagrzanego
piekarnika. (220 stopni)
Grazyna
Użytkownik "Klient - rzeczoznawcyap - info" <i...@r...com.pl>
napisał w wiadomości news:
N...@r...com
.pl...
> From: Michal Szulc
>
>
> >
> > A jaki masz sposob na to, zeby kruche ciast sie na blasze
> > nie rozplywalo?
> > Przepis jak piszesz jest standardowy i taki stosuje rowniez
> > do roznych
> > ciasteczek, babeczek... Ale zawsze tan sam problem - po wlozeniu do
> > piekarnika wszystko sie rozplywa... Przy mazurkach jest to
> > szczegolnie
> > istotne, bo inaczej polewa sie wylewa... W zeszlym roku
> > robilem brzegi z
> > ciasta drozdzowego, ale wolalbym jednak zostac przy kruchym...
> >
>
> Trzeba na ciasto położyć papier do pieczenia i grochu suszonego
> nasypać po brzegi. Albo drobnych kamyków. Groch wielorazowego użytku,
> można z nim piec wiele razy.
>
>
> --
> Maya
> "When God made man, she was only testing"
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
|