Data: 2001-04-09 09:09:21
Temat: RE: mazurek pomaranczowy a sprawa ciasta...
Od: i...@r...com.pl (Klient - rzeczoznawcyap - info)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: Michal Szulc
>
> A jaki masz sposob na to, zeby kruche ciast sie na blasze
> nie rozplywalo?
> Przepis jak piszesz jest standardowy i taki stosuje rowniez
> do roznych
> ciasteczek, babeczek... Ale zawsze tan sam problem - po wlozeniu do
> piekarnika wszystko sie rozplywa... Przy mazurkach jest to
> szczegolnie
> istotne, bo inaczej polewa sie wylewa... W zeszlym roku
> robilem brzegi z
> ciasta drozdzowego, ale wolalbym jednak zostac przy kruchym...
>
Trzeba na ciasto położyć papier do pieczenia i grochu suszonego
nasypać po brzegi. Albo drobnych kamyków. Groch wielorazowego użytku,
można z nim piec wiele razy.
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|