Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Golo <k...@t...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: menu na kaca
Date: Fri, 10 Feb 2006 10:48:30 +0100
Organization: home
Lines: 25
Message-ID: <op.s4q3641mribdzh@krzys>
References: <dsgjrq$2ts$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: hsiproxy.astra-net.com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; delsp=yes; charset=utf-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1139565016 28786 213.169.107.61 (10 Feb 2006 09:50:16 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 10 Feb 2006 09:50:16 +0000 (UTC)
X-User: kwil
User-Agent: Opera M2/8.50 (Win32, build 7700)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:259992
Ukryj nagłówki
Dnia Fri, 10 Feb 2006 00:39:38 +0100, kukikoko <k...@o...pl> napisał:
> wiem, ?e drzemie w was kulinarne do?wiadczenie,
> wi?c podajcie mi poimprezowe menu na kaca.
>
Z kacem należy walczyć bardziej w trakcie, a nie po spożyciu.
Z wieloletniej praktyki wiem, ze wzmaga kaca palenie papierosów i
picie w zadymionym pomieszczeniu.Również mieszanie gatunków powoduje
na drugi dzień tupot bialych mew.Kac jest niestety nie do uniknięcia,
ale mozna go zminimalizować , a więc pić tylko czyste markowe alkohole
na bazie spirytusu, krótko mówiąc,dobrze przedestylowane wódki, ew,
whisky.
Popijać koniecznie duża ilościa
płynu, niechby to była jakas mineralna bez gazu.Bardzo umiarkowanie jeść,
a jak juz, to produkty niskoprzetworzone, bez chemii.Wykreslić piwo
koniecznie.
I najważniejsze,przerwać wprowadzanie alkoholu przed utrata kontroli nad
sobą.
Jeżeli odejscia do stołu nie da sie kontrolować, , nie siadac do picia.
Kac leczony czy nie , przchodzi sam, to kwestia czasu i niespecjalnie ma
sie na to wpływ.
A jesli jest apetyt na jedzenie , to znaczy,
że nie ma kaca:)
G
|