Data: 2003-03-11 14:53:25
Temat: Re: menu weselne
Od: "flower" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anna napisał(a) w wiadomości: <2...@2...17.128.66>...
>Witam wszystkich grupowiczów!
>
>Może podpowiecie mi, jakie potrawy, przystawki itp. podaje się na
weselach.
>Chodzi mi o takie przykładowe menu.
>Co się sprawdza - tak aby trafic w gusta większo?ci go?ci,
Jednak dobra kucharka to 60% wesela, pozostałe 40 to kapela.
Inteligentna, która potrafi stopniowo rozkręcić salę i widzi, na co
akurat jest zapotrzebowanie, zamiast odbębnić swój stały program. Jak
jesteś z okolic Warszawy, to mogę dać namiar na taką.
Ale wracając do tematu: byłem ostatnio na weselu, i widziałem taki
trick: w rogu sali stał stół z wędlinami własnej roboty (to było wesele
wiejsko-miejskie). Tłuste naczosnkowane kiełbachy, czarny, kiszka,
swojski salceson (chociaż ja nie lubię), pasztet, piękny wielki kawał
domowo wędzonej szynki, smalec, wielkie kromy chleba, i do tego jakiś
samogon (naprawdę jakiś destylat) w baniaku, z kurkiem. Stolik było
oblegany chyba przez cały czas, przypuszczam że taki stolik skutecznie
obniża zużycie krojonych wędlin na stole, które zawsze zostają, a po
letniej nocy to się do niczego nie nadają.
"Dla podkreślenia wagi moich słów siłacz palnie pięścią w stół"
Kajko i Kokosz, "Szkoła latania"
|