Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Zowisia" <z...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: mielone na pewno Cie NIE otruly - jeszcze kilka rad
Date: Fri, 4 Jan 2002 00:07:18 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 44
Sender: z...@p...onet.pl@ph41.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl
Message-ID: <a12o8s$i8p$1@news.onet.pl>
References: <a0vu4r$mp9$1@news.tpi.pl> <a1244e$1jt$1@news.tpi.pl>
<a1285b$eoo$1@news.tpi.pl> <a128ae$olm$1@news.onet.pl>
<a12fp5$7bv$1@news.tpi.pl>
Reply-To: "Zowisia" <z...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: ph41.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1010099292 18713 217.99.208.41 (3 Jan 2002 23:08:12 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 3 Jan 2002 23:08:12 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4522.1200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:90041
Ukryj nagłówki
"MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał(a):
>
> oj tylko na czubeczku noza...
>
> Mechcia
---
Mechciu, moim zdaniem masz jeszcze
wiele szans, i kiedyś ci te mielone wyjdą,
tylko nie dawaj za wygraną.
Myślę, że tym razem powodem kłopotów było
mięso; pamiętasz jak wyglądało ?
Czy było w torebce, próżniowo opakowane, biało-czerwone
(tłuszcz z mięsem pół na pół) ?
Jeśli tak, to do kitu, nigdy nie warto takiego
kupować, poza tym nie można powąchać czy świeże.
Trzeba znaleźć normalniejszy sklep mięsny, mały,
gdzie jest mięso mielone na wagę (mielone w sklepie)
i gdzie towar szybko schodzi (w centrum miasta)
i kilka razy zaobserwować, jak to mielone wygląda,
czy ma dużo tłuszczu, czy świeże i różowe,
czy lekko podeschnięte i szarawe, itp.
Jak już się upewnisz, to kup. Ja kupuję tylko takie
(wołowo-wieprzowe) i nigdy się nie zawiodłam.
Myślę, że w tym co kupiłaś było za dużo tłuszczu,
on się wytopi w smażeniu, i nie wytworzy odpowiednio
mocnej struktury.
Nie piszesz jednak, co było nie tak, więc nie wiem,
czy to co powyżej ma zastosowanie czy nie.
:))
PS Z ksiązki pt. Kucharskie SOS (ponad 1000 rad i sposobów), wyd. MUZA
SA:
Mięso mielone na frykadelki i pieczen mozna zageszczac jajkiem
surowym,
puree z torebki lub startym surowym ziemniakiem.
--
Zowisia < mailto:z...@p...onet.pl >
|