Data: 2005-09-06 12:48:47
Temat: Re: mieso mielone
Od: "Agata Mryczko" <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Basia" <b...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dfk21o$8m$1@nemesis.news.tpi.pl...
> A poza wszystkimi podanymi wczesnie propozycjami tak mi się pomyslalo, że
> maszynka do mielenia jest nie tylko do mięsa:-)
> Możesz zmielić mak na makowiec, twaróg na sernik, pomidory na "razowy"
> przecier (określenie mojej Rodzicielki), ziemniaki na kopytka, ugotowane
> warzywa czy mięso na rózne farsze. Stare nożyki i sitka możesz przeznaczyć
> na mielenie bułki tartej, maku, twarogu.
czyli wlasciwie mnostwo rzeczy mozna zrobic szybko i zmielic, o mieleniu
sera na sernik jakos nie pomyslalam gdyz zawsze ucieram go w makutrze. To
byl dobry pomysl z tym zakupem:)))))
Dzieki wszystkim za pomysly, stopniowo bede wykorzystywac i mowic czy cos
ciekawego mi sie z tego urodzilo, czy tesz niekoniecznie.
--
pozdrawiam cieplutko
**agatka**
|