Data: 2005-09-06 12:49:17
Temat: Re: mieso mielone
Od: "Basia" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Agata Mryczko" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:1a896$431d8f0c$540ae472$25407@news.chello.pl...
>
> Użytkownik "Basia" <b...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:dfk21o$8m$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > A poza wszystkimi podanymi wczesnie propozycjami tak mi się pomyslalo,
że
> > maszynka do mielenia jest nie tylko do mięsa:-)
> > Możesz zmielić mak na makowiec, twaróg na sernik, pomidory na "razowy"
> > przecier (określenie mojej Rodzicielki), ziemniaki na kopytka, ugotowane
> > warzywa czy mięso na rózne farsze. Stare nożyki i sitka możesz
przeznaczyć
> > na mielenie bułki tartej, maku, twarogu.
>
>
> czyli wlasciwie mnostwo rzeczy mozna zrobic szybko i zmielic, o mieleniu
> sera na sernik jakos nie pomyslalam gdyz zawsze ucieram go w makutrze. To
> byl dobry pomysl z tym zakupem:)))))
Pewnie że dobry;-)
Tylko lojalnie ostrzegam - od bułki suchej i maku ostrze i sitko się tępi,
więc jak będziesz za jakiś czas zmieniac te 2 elementy, to warto sobie
oznakowac które są które i tych starych, stępionych używać do wszystkiego
innego niz surowe mięso.
I jeszcze mi się przypomniało - jak się nie ma zacięcia do drobnego siekania
słoniny na smalec to z powodzeniem można tę słoninę zmielic.
pozdrawiam
Basia
|