Data: 2006-03-29 10:40:57
Temat: Re: mięso mielone w sosie śmietanowym????
Od: notujaca <n...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
j...@g...com napisał(a) 29/03/2006 12:16:
> mam tego dosyć,
> w moim domu spagetti to makaron, mieso mielone i sos pomidorowy,
> owszem uwielbiam ale ile można !?!?!?!?!?!?
> więc przyszło mi do głowy, żeby zamiast sosu pomidorowego
> przygotować sos smietanowy,
> mam pewne obawy, ponieważ moja rodzina lubi tylko to co tradycyjne,
> czyli jak spagetti to tylko sos pomidorowy :((
> chcę im udowodnić, że NIE !!!!!!
> czy ktos zna przepis, sprawdzony, smaczny, na sos śmietanowy, i czy to
> bęzie pasować do mięsa mielonego?
>
> podpisano, młoda kuchareczka J. :):):):):)
Szczerze mówiąc biały sos do spaghetti z mięsem to tylko carbonara mi się
kojarzy, ale to nie mielone chyba zresztą bez śmietany. Mielone mi zupełnie
do śmietany nie pasuje (inna sprawa że miesa do niczego nie dodaję ;-) ).
Musi być z mięsem? Jest tyle fajnych, prostych sosów śmietanowych bez... I w
ogóle jest tyle fajnych sosów poza bolońskim, zresztą to co robisz to chyba
nie jest taki oryginalny boloński? Spróbuj faktami dokonanymi przełamać ich
uprzedzenia, zapewniam Cię że jak już dostaną spaghetti z jakimś pysznym
nowym sosikiem to nie będą wybrzydzać :-)
A co do przepisów, naprawdę całe mnóstwo jest w archiwum grupy:
http://groups.google.pl/group/pl.rec.kuchnia
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|