Data: 2007-05-08 13:22:04
Temat: Re: mięso z kangura - jak przyrządzić?
Od: "Anna Sheridan" <o...@o...com.au>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Kupiłam na próbę maleńki kawałek mięsa kangurzego i chciałąbym je jakoś
> smacznie przyrządzić.
Od razu sie zastrzegam, ze od 18 lat jestem wegetarianka. Ale w czasach gdy
jeszcze jadlam mieso jadlam kangurzyne czesto bo to u nas tanie i latwo
dostepne. Czy wiesz jaka to czesc kangura? Bo jezeli to stek to po prostu z
patelni, z cebulka. Stek kangurzy jest miekki i delikatny a po usmazeniu ma
niemal konsystencje watrobki. Wiec uwazaj, zeby nie przesmazyc.
Mozna tez niby gulasz, raz nawet zrobilismy kangurze fondue. Mieso kangura
jest uwazane w Australii za bardzo zdrowe - malo tluszczu (z wyjatkiem
ogona).
A owszem, dla pieskow tez zdrowe (ktos tu sugerowal).
Ania
(zmien ombre na omberis)
|