Data: 2006-03-20 16:41:26
Temat: Re: mieszadełka w automacie do chleba
Od: dogma <d...@N...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
B napisał(a):
> Witam!
> Szukam sposobu na mieszadełka pozostające w chlebie.
> Wczoraj próbowałem wyjąć ciasto po programie wyrabiania ciasta,
> żeby wydłubać te łopatki, ale ciasto błyskawicznie opadło ;( W
> dodatku strasznie lepkie było i się upaprałem mocno zanim trafiło z
> powrotem do automatu :) Co prawda, koniec - końców pszenny jasny
> chlebek wyszedł super, w dodatku bez wielkich dziur po mieszadłach.
>
> Czy jest jakiś dobry moment do zrobienia takiej operacji? Moze jest
> jakis rodzaj ciasta, ktory mozna najpierw wyrobic, potem ulepszyć (np.
> nadziać czymś - czekoladą, serem...) i dopiero wtedy piec? (w tych
> sprawach jestem calkowitym lajkonikiem, a automat mam od wczoraj).
>
>
> pozdrawiam!
> B.
>
ja stosowalam inny sposob na wyjecie mieszadelka...
po upieczeniu wyjac z maszyny jeszcze goracy chleb razem z metalowym
naczyniem w ktorym rosnie, do gory nogami i na spod (bedacy na gorze)
scierka zamoczona w zimnej wodzie...
i tak ze 2,3 razy...
mieszadelko wychodzi wlasciwie bez szwanku dla chleba...
dogma
|