Data: 2005-04-12 14:54:57
Temat: Re: miętus?
Od: "Nocny" <a...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Mam tuszkę miętusową, bez kilku gramów kilogram. Jakoś bym ją zapiekł, w
> folii czy jakoś tak, nie w kawałkach i panierce, tylko
> ziołowo-cebulowo-offowo?
> Macie sprawdzony i niezbyt czasochłonny pomysł/przepis?
>
> Qq
>
Mam przepis, co prawda na pstraga ale..
Folia aluminiowa, majonez, ryba, dodaj zioła jakie lubisz i cebule
blanszowana (jedna srednia).
Folia duzo wieksza niz ryba, ukladasz rybe (nasycona ziolami) i zalewasz ja
majonezem, również w środku - dużo majonezu.
Zawinąć trzeba bardzo luźno ale szczelnie. Wstawiasz do pieczenia na ok. 20
min. Masz rybę w sosie palce lizać.
Pozdrawiam
Nocny
|