Data: 2000-07-19 04:52:55
Temat: Re: mikrofala
Od: "f." <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dagmara <a...@c...net> wrote in message
news:39685de3$0$26583@reader3...
>
> "Gamon'" <r...@h...com> wrote in message
news:3965B8CC.1391CEBD@hotbot.com...
> > Iza & Mak wrote:
> >
> > > Czy mógłby mi ktoo podpowiedzieć, jak wykorzystywać kuchenkę
mikrofalową ?
> > > Archiwum już czytałam, pozdrawiam i dziękuję
> >
> > Podobno swietna jest prazona kukurydza. Kupujesz taka mala, plaska
paczuszke, a
> > wychodzi podobno cala micha. Sa dwa smaiki - klasyczny i maslowy. Drugi
jest
> > bardziej zachwalany.
>
> Jak juz o kukurydzy mowa, to doskonala wychodzi tez zwykla kukurydza. Robi
sie ja nadzwyczaj króciutko.
> Robie tak:
> kolbe kukurydzy oczyscic z zielonego i wlozyc na chwile do garnka z woda,
albo pod strumien wody
> zawinac w folie przezroczysta i podziurkowac widelcem, albo inna
wykalaczka - no powiedzmy z 10 dziureczek porobic
> wlozyc do mikrofalówki na 2,5 - 3,5 minuty na 800 W na jedna kolbe
> robie zazwyczaj dwie kolby - wtedy 6 - 7 minut
> Wychodzi mieciutka, soczysta. Bardzo dobra.
>
> Smaczego,
> Dagmara
Moj sposob na kukurydze. Kolbe kukurydzy posmarowac maslem, posypac sola i
pieprzem i zawinac szczelnie w folie aluminiowa. Mozna ja piec na grilu, w
piekarniku , na ognisku.... Trzeba uwazac na goraca pare przy rozwijaniu z
folii...
F.
|