Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!agh.edu.
pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: j...@m...com.pl (justy)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: miod pitny
Message-ID: <006b01c0284f$d0b93520$8b8d808b@zakupy>
Date: 27 Sep 00 06:54:40 GMT
References: <FB4F51546C1BD311A3520008C7089AB8013E001F@waeis01nok>
<3...@n...tpi.pl>
Sender: o...@n...pl
MIME-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Organization: email<>news gateway
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
Lines: 33
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:34465
Ukryj nagłówki
----- Original Message -----
From: Dariusz K. Ladziak <l...@w...pdi.net>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, September 27, 2000 12:06 AM
Subject: Re: miod pitny
> On 26 Sep 00 09:30:29 GMT, M...@n...com wrote:
>
>
> >Troche OT, kiedys te ksiazke przegladalem i bylem pod wielkim wrazeniem
> >zastosowania, SOilestam (nie wiem ile :-( , moze ktos sie zna na
chemii...).
> >Zgrubsza bylo to tak: drozdze chorowite, to chlast siare i kupazowac,
robi
> >sie ocet, to samo. Wychodzilo, ze to panaceum na wszelkie bole.
>
> Bo tak i jest - tyle ze gazowy SO2 a nie roztwor pirosiarczynu...
>
> A co do miodow - lojalnie uprzedzam ze poltorak to zabawa dla
> mistrzow, na dokladke cierpliwych - z dziesiec lat dojrzewania...
> Zaczac od czworniaka, trojniaka...
>
> --
> Darek
To prawda, już od trzech lat stoją sobie w kąciku dużego pokoju takie dwa
baniaczki szklane, i podobno mają jeszcze czekać co najmniej 3 lata...
Justy
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|