Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: s...@b...nih.gov (Agnieszka Szalewska-Palasz)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: miod pitny
Message-ID: <4...@N...nih.gov>
Date: 27 Sep 00 17:54:44 GMT
References: <8qs83g$fts$1@news.tpi.pl>
Sender: o...@n...pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"; format=flowed
Organization: email<>news gateway
X-Mailer: QUALCOMM Windows Eudora Pro Version 4.2.0.58
Lines: 26
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:34523
Ukryj nagłówki
>
>
> >
> >A co do miodow - lojalnie uprzedzam ze poltorak to zabawa dla
> >mistrzow, na dokladke cierpliwych - z dziesiec lat dojrzewania...
> >Zaczac od czworniaka, trojniaka...
>
>
>Nie ma problemu tylko dostepu do tej ksiazeczki nie mam, a chyba nie chodzi
>o to zeby zalac miod spirytusem ;>
>BB
Oczywiscie, ze nie, choc to wlasnie przypomnialo mi ulubiona domowa naleweczke:
rowne czesci plynnego miodu (jak malo plynny, to troszku podgrzac), soku
grapefriutowego o ile mozliwe bez pulpy (a jak z pulpa, to trzeba by
przesitkowac), oraz spirytusu. Zamieszac, czekac, zamieszac, czekac
(mieszac tak z raz w tygodniu, czekac z dwa miesiace, pozniej mozna albo
zdekantowac klarowna nalewke z gory, reszte zjesc lyzeczka jako deser;-),
albo calosc przefiltrowac, jak kto lubi sie bawic).
Mniam
Agnieszka
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|