Data: 2006-04-04 17:34:07
Temat: Re: mleko nie pasteryzowane
Od: tomasoburkaso <t...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Ale nie upilnujesz każdego rolnika z każdą pojedyncza krową - w jakich
> warunkach ją hoduje, w jakich warunkach przebiega udój i co z tym
> mlekiem dalej robi. I przed tym przestrzegałam zachwycających się.
>
Na nic tysiące lat testów na ludziach. Na nic rumiane dzieci wychowujące
się na mleku jeszcze ciepłym, od krowy. Ważne jest, że straszliwe
bakterie otaczają nas ze wszystkich stron. Ważne żeby z mleka substancji
o walorach trudnnych do przecenienia zrobić biały napój mleczny UHT.
Jest bezpieczny. A czy wiesz że ilość bakterii kałowych w Twojej kuchni
i w okolicach sedesu jest zbliżona. Przstrzegam przed zbytnim optymizmem
co do jedzenia w kuchni. Proponuje wypażać jamę ustną przed jedzeniem.
Jeść potrawy które były podgrzewane powyżej 120 stopni. Posłuchać się
reklam, codziennie myć wszystko i wszystkich w domestosie. Czystość!
Higiena! Uchatość! A i tak nigdy nie będzie człowiek pewny.
Pozdrawiam
tomasoburkaso
|