Data: 2003-09-23 13:51:21
Temat: Re: mleko zageszczone
Od: "Piotr Kalinowski" <p...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> A może trochę więcej szczegółów...?;-)
Po trzy godzinnym gotowaniu (na małym ogniu), zamkniętej puszki mleka
skondensowanego słodzonego, po wyjęciu z wody czekamy (20-30 min.), aż
puszka będzie ciepła (wcześniejsze otwarcie może grozić poparzeniem).
Zawartość puszki (jasnobrązowe "toffi") mieszamy ze swoją "ulubioną" czystą
wódką, polecam Finlandie, nie jest pikantna, szczypiąca, gorzka (nie
gustujący w wódce wiedzą o co chodzi).
Im dłużej będzie się "przegryzało" tym jest lepsze.
Uwaga! Mleko rozpuszcza się bardzo opornie i najlepiej rozpuszczać w
mniejszych porcjach.
--
Pozdrawiam
Piotr Kalinowski
|