Data: 2004-05-24 22:02:13
Temat: Re: mlode ziemniaczki wielkosci groszku - pomoc
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Grzegorz Janoszka wrote:
> On Mon, 24 May 2004 10:23:35 -0700 I had a dream that Magdalena Bassett
<m...@o...com> wrote:
> >> umyc bardzo porzadnie, gotowac, pod koniec gotowania wlozyc duza
> >> lodyge miety.
> > Albo lodyge selera dla tych, ktorzy pilnuja ilosc soli w jedzeniu. Ziemniaki
> > gotowane z lodyga selera nie wymagaja dodatkowego solenia.
>
> Co to jest "dodatkowe solenie"? Tzn. takie ziemniaki nie wymagają w
> ogóle solenia? Czy po prostu, soli się je mniej?
Chodzilo mi o to, ze jak do garnka ziemniakow doda sie 1-2 lodygi selera
(korzeniowego) to sol jest
calkowicie zbedna, nie dodaje sie ani krysztalka, a ziemniaki sa bardzo smaczne.
Magdalena Bassett
|