Data: 2006-11-23 09:42:39
Temat: Re: moderacja - pomysl na kuchnie
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"czeremcha " <c...@g...pl> wrote in message
news:ek3jmk$sbf$1@inews.gazeta.pl...
> Sokolnik <s...@o...pl> napisał(a):
>
>> Lepsz kapusta biała od włoskiej, jest delikatniejsza. Niektóre włoskie sa
>> takie, że nawet długie gotowanie nie zmniejsza żyłowatości. Włoska, po za
>> rosołem i zupami, jest dobra z bułką tartą. Nawet gołąbki lepsze są z
>> białej.
>
> Gołąbki robię z białej. Faszerowaną - z włoskiej, i nie widzę problemu z
> żyłowatością, wręcz kapusta włoska wydaje mi się delikatniejsza /po
> ścięciu
> grubych nerwów, rzecz jasna/. No i smak jest zupełnie, zupełnie inny.
> Robiłam też coś w rodzaju gołąbków z kapusty włoskiej, tyle że z farszem z
> kaszy jaglanej i marchwi.
>
> Ania
W tym roku już późno, ale spróbuj zawijać farsz w liście winogron (są
odmiany o liściach pełnych), buraków ćwikłowych a nawet botwiny.
|