Data: 2006-11-23 07:47:33
Temat: Re: moderacja - pomysl na kuchnie
Od: "czeremcha " <c...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sokolnik <s...@o...pl> napisał(a):
> Lepsz kapusta biała od włoskiej, jest delikatniejsza. Niektóre włoskie sa
> takie, że nawet długie gotowanie nie zmniejsza żyłowatości. Włoska, po za
> rosołem i zupami, jest dobra z bułką tartą. Nawet gołąbki lepsze są z
> białej.
Gołąbki robię z białej. Faszerowaną - z włoskiej, i nie widzę problemu z
żyłowatością, wręcz kapusta włoska wydaje mi się delikatniejsza /po ścięciu
grubych nerwów, rzecz jasna/. No i smak jest zupełnie, zupełnie inny.
Robiłam też coś w rodzaju gołąbków z kapusty włoskiej, tyle że z farszem z
kaszy jaglanej i marchwi.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|