Data: 2006-11-23 03:05:41
Temat: Re: moderacja - pomysl na kuchnie
Od: "Sokolnik" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"czeremcha " <c...@g...pl> wrote in message
news:eitkoc$q8j$1@inews.gazeta.pl...
> JerzyN <0...@m...pl> napisał(a):
>
>> Co dziś gotujesz ciekawego/dobrego?
>> ;-)
>
> Otóż dziś trochę luzu. Rano tylko upiekłam chleb /dzieciaki do tej chwili
> zeżarły już jeden bochenek, czyli połowę wypieku/, później udzielałam
> wskazówek odnośnie produkcji pasty z awokado. Obiad był z wczoraj. I w tym
> cały problem - z powodu trybu życia system jest taki: dziś muszę
> zaplanować/zakupić/rozmrozić produkty, z których jutro będę gotowała obiad
> na pojutrze. Koszmar. I jeszcze - żeby w środy i piątki po pracy tylko
> szybko odgrzewać to, co było wczoraj. Zatem dziś zakupiłam kapustę włoską,
> z
> której jutro po pracy, z użyciem dziś wyciągniętego do rozmrożenia mięsa,
> będę robić na pojutrze coś, co u nas w domu nosi nazwę kapusty
> faszerowanej.
> Czyli coś a`la gołąbki, tyle że z włoskiej, a farsz jak na kotlety
> mielone.
> Uf.
Lepsz kapusta biała od włoskiej, jest delikatniejsza. Niektóre włoskie sa
takie, że nawet długie gotowanie nie zmniejsza żyłowatości. Włoska, po za
rosołem i zupami, jest dobra z bułką tartą. Nawet gołąbki lepsze są z
białej.
|