Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia moja pierwsza zupa Re: moja pierwsza zupa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: moja pierwsza zupa

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Gamon'" <r...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: moja pierwsza zupa
Date: Fri, 3 Jun 2005 14:09:18 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 30
Message-ID: <d7phab$m8l$1@inews.gazeta.pl>
References: <d7navv$2ki$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: ksala.coi.pw.edu.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1117800587 22805 194.29.128.85 (3 Jun 2005 12:09:47 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 3 Jun 2005 12:09:47 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2527
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2527
X-User: robaczyfka
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:240583
Ukryj nagłówki

Czesc!

Nie jestem mistrzem patelni, ale moje zupy raczej ludziskom smakuja, a
wszystko poza rosolem robie tak:
1. wloszczyzne myje
2. pora, liscie selera i inne zielone kroje i gotuje z tego wywar (jak
nabierze koloru i zapachu, to znaczy, ze gotowe)
3. wywar przecedzam, coby mi zielone w zupie nie plywalo
4. slera, pietruszke i marchew zcieram na tarce o bardzo drobnych (ale
tych podluznych) oczkach i obsmazam przez chwile na masle (masla
raczej malo, temperatura wysoka, nie spalic na braz)
5. wrzucam do wywaru, dodaje ugnieciony w mozdzierzu zielony pieprz,
jakies ziola (zalezy od typu zupy i upodoban), kostke rosolowa (tylko,
jesli nie mam gotowego wywaru z jakiegos miecha/drobiu)
6. jesli zupa jest z ziemniakami, to wrzucam je teraz (obrane i
pokrojone w kostke), dodaje ewentualnie jakies wczesniej obgotowane
miecho (podziabane na male kawalki)
7. dorzycam szuwaks wlasciwy dla danego typu zupy
(pomidorowa/ogorkowa/warzywna itd.), przygotowany wczesniej w
odpowiedni sposob
8. gotuje, gotuje...probuje, doprawiam, gotuje...
9. jezeli jest to zupa z typu "zaprawianych", to zaprawiam albo
zoltkiem, albo smietana (uzywam kremowki, bo sie nie kwasi w zupie); w
takim przypadku trzeba wczesniej uwzglednic fakt, ze smak zupy moze
nieco zlagodniec
10. zajadam z apetytem :]

Pozdrawiam,
robal.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6