Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ot-for-mail
From: "ostry" <o...@e...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: moje danie jednogarnkowe
Date: Fri, 31 Mar 2000 09:17:09 +0200
Organization: TORMAN
Lines: 56
Message-ID: <8c1j8a$heq$1@flis.man.torun.pl>
References: <H1tD4.1618$a01.29123@news.tpnet.pl>
<D...@s...domdata.depfa-it.com>
NNTP-Posting-Host: 158.75.50.2
X-Trace: flis.man.torun.pl 954486858 17882 158.75.50.2 (31 Mar 2000 07:14:18 GMT)
X-Complaints-To: a...@m...torun.pl
NNTP-Posting-Date: 31 Mar 2000 07:14:18 GMT
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MSMail-Priority: Normal
X-Notice1: This post has been postprocessed on the news.man.torun.pl server.
X-Notice2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:25953
Ukryj nagłówki
Cholera ktoś usiłuje zrobić z nas wegetarian - jeden przepis to margines
tolerancji a takowy już był :)))
Long life for meat ;)
--
IL PSS - OS3 - 28752610
"Widziałem kapitana i Czarnego Psa....., więc zdawało mi się, że wiem, jak
powinien wyglądać pirat.
Według mego zdania, korsarz musiał być istotą zupełnie odmienną od tego
schludnego i dobrodusznego oberżysty"
Użytkownik "Czeraniuk, Dorota" <D...@d...depfa-it.com>
napisał w wiadomości
news:D4879F3EBA84D311A88A00105A6C87A9404BDD@strzeszy
nska1.domdata.depfa-it.c
om...
> To jest przepis na ... moją własną potrawę jednogarnkową. Podaję ją z
> kus kus, świeżą bagietką, albo bez niczego.
> Potrzebujesz:
> dwa małe ziemniaki,
> 1 paprykę czerwoną,
> pół papryki zielonej lub żółtej,
> 20 dag pieczarek lub najlepiej suszonych grzybków, wcześniej namoczonych
> 2 cebulki,
> 1 puszka czerwonej fasoli,
> 1 mały przecier pomidorowy
> oliwa i przyprawy (sól, papryka słodka i trochę ostrej, tymianek,
> bazylia)
>
> Wszystkie warzywka w kostkę - najpierw podsmażamy cebulkę, później
> dorzucamy ziemniaki (i sól). Teraz jakieś 5-10 min trzeba pomerdać w
> garnku. Można wrzucać resztę czyli grzybki, paprykę i przyprawy. Znowu
> 10-15 minut mieszania, duszenia i zaglądania pod pokrywkę. Na koniec
> wrzuca się czerwoną fasolkę, przecier pomidorowy, można dolać trochę
> wody. Potrawa jest gotowa jeśli ziemniaki są miękkie.
> Smacznego
> Dorota
> -----Oryginalna wiadomość-----
> Od: Magdalena Krajewska [mailto:m...@p...bg.univ.gda.pl]
> Ogłoszono: 26 marca 2000 20:55
> Ogłoszono do: kuchnia
> Konwersacja: dania jednogarnkowe
> Temat: dania jednogarnkowe
>
>
> Poszukuje wszelakich przepisow na dania jednogarnkowe, takie w stylu
> bigosu,
> czy chili con carne :) Co by nie byly za drogie. Wszelaka kuchnia mnie
> interesuje. :)
> Madziak
> m...@p...bg.univ.gda.pl
> http://www.bg.univ.gda.pl/~madziak
>
>
>
|