« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-03-26 18:54:31
Temat: dania jednogarnkowePoszukuje wszelakich przepisow na dania jednogarnkowe, takie w stylu bigosu,
czy chili con carne :) Co by nie byly za drogie. Wszelaka kuchnia mnie
interesuje. :)
Madziak
m...@p...bg.univ.gda.pl
http://www.bg.univ.gda.pl/~madziak
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-03-28 07:01:44
Temat: moje danie jednogarnkoweTo jest przepis na ... moją własną potrawę jednogarnkową. Podaję ją z
kus kus, świeżą bagietką, albo bez niczego.
Potrzebujesz:
dwa małe ziemniaki,
1 paprykę czerwoną,
pół papryki zielonej lub żółtej,
20 dag pieczarek lub najlepiej suszonych grzybków, wcześniej namoczonych
2 cebulki,
1 puszka czerwonej fasoli,
1 mały przecier pomidorowy
oliwa i przyprawy (sól, papryka słodka i trochę ostrej, tymianek,
bazylia)
Wszystkie warzywka w kostkę - najpierw podsmażamy cebulkę, później
dorzucamy ziemniaki (i sól). Teraz jakieś 5-10 min trzeba pomerdać w
garnku. Można wrzucać resztę czyli grzybki, paprykę i przyprawy. Znowu
10-15 minut mieszania, duszenia i zaglądania pod pokrywkę. Na koniec
wrzuca się czerwoną fasolkę, przecier pomidorowy, można dolać trochę
wody. Potrawa jest gotowa jeśli ziemniaki są miękkie.
Smacznego
Dorota
-----Oryginalna wiadomość-----
Od: Magdalena Krajewska [mailto:m...@p...bg.univ.gda.pl]
Ogłoszono: 26 marca 2000 20:55
Ogłoszono do: kuchnia
Konwersacja: dania jednogarnkowe
Temat: dania jednogarnkowe
Poszukuje wszelakich przepisow na dania jednogarnkowe, takie w stylu
bigosu,
czy chili con carne :) Co by nie byly za drogie. Wszelaka kuchnia mnie
interesuje. :)
Madziak
m...@p...bg.univ.gda.pl
http://www.bg.univ.gda.pl/~madziak
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-29 07:11:25
Temat: Re: dania jednogarnkowea ode mnie przepis na Pikantny Gulasz Rybny, za ktorym przepada moja
rodzinka.
60 dag filetow rybnych (ja uzywam mintaja)
2 cebule
2 papryki czerwone
30 dag mrozonego groszku
2 szkl. rosolu (najszybciej uzyc kostki Knorra)
4 lyzki koncentratu pomidorowego
2 lyzki soku z cytryny
2 lyzki masla
sol, pieprz, papryka ostra
Filety pokroic w kostke, skropic sokiem z cytryny i oprószyc solą. Cebule i
papryke pokroic. Rybe podsmazyc (kilka minut), a potem na tym samym
tluszczu, po wyjeciu ryby, podsmazyc cebule i papryke. Dodac koncentrat,
zalac rosolem, zagotowac. Wrzucic groszek i gotowac, az bedzie miekki (ok.5
min.). Dodac rybe i przyprawic pieprzem i papryka. Mozna podawac z
pieczywem.
Zycze smacznego.
Asia
Magdalena Krajewska <m...@p...bg.univ.gda.pl> wrote in message
news:H1tD4.1618$a01.29123@news.tpnet.pl...
> Poszukuje wszelakich przepisow na dania jednogarnkowe, takie w stylu
bigosu,
> czy chili con carne :) Co by nie byly za drogie. Wszelaka kuchnia mnie
> interesuje. :)
> Madziak
> m...@p...bg.univ.gda.pl
> http://www.bg.univ.gda.pl/~madziak
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-31 07:17:09
Temat: Re: moje danie jednogarnkoweCholera ktoś usiłuje zrobić z nas wegetarian - jeden przepis to margines
tolerancji a takowy już był :)))
Long life for meat ;)
--
IL PSS - OS3 - 28752610
"Widziałem kapitana i Czarnego Psa....., więc zdawało mi się, że wiem, jak
powinien wyglądać pirat.
Według mego zdania, korsarz musiał być istotą zupełnie odmienną od tego
schludnego i dobrodusznego oberżysty"
Użytkownik "Czeraniuk, Dorota" <D...@d...depfa-it.com>
napisał w wiadomości
news:D4879F3EBA84D311A88A00105A6C87A9404BDD@strzeszy
nska1.domdata.depfa-it.c
om...
> To jest przepis na ... moją własną potrawę jednogarnkową. Podaję ją z
> kus kus, świeżą bagietką, albo bez niczego.
> Potrzebujesz:
> dwa małe ziemniaki,
> 1 paprykę czerwoną,
> pół papryki zielonej lub żółtej,
> 20 dag pieczarek lub najlepiej suszonych grzybków, wcześniej namoczonych
> 2 cebulki,
> 1 puszka czerwonej fasoli,
> 1 mały przecier pomidorowy
> oliwa i przyprawy (sól, papryka słodka i trochę ostrej, tymianek,
> bazylia)
>
> Wszystkie warzywka w kostkę - najpierw podsmażamy cebulkę, później
> dorzucamy ziemniaki (i sól). Teraz jakieś 5-10 min trzeba pomerdać w
> garnku. Można wrzucać resztę czyli grzybki, paprykę i przyprawy. Znowu
> 10-15 minut mieszania, duszenia i zaglądania pod pokrywkę. Na koniec
> wrzuca się czerwoną fasolkę, przecier pomidorowy, można dolać trochę
> wody. Potrawa jest gotowa jeśli ziemniaki są miękkie.
> Smacznego
> Dorota
> -----Oryginalna wiadomość-----
> Od: Magdalena Krajewska [mailto:m...@p...bg.univ.gda.pl]
> Ogłoszono: 26 marca 2000 20:55
> Ogłoszono do: kuchnia
> Konwersacja: dania jednogarnkowe
> Temat: dania jednogarnkowe
>
>
> Poszukuje wszelakich przepisow na dania jednogarnkowe, takie w stylu
> bigosu,
> czy chili con carne :) Co by nie byly za drogie. Wszelaka kuchnia mnie
> interesuje. :)
> Madziak
> m...@p...bg.univ.gda.pl
> http://www.bg.univ.gda.pl/~madziak
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-31 08:06:28
Temat: Re: moje danie jednogarnkowe
ostry <o...@e...com.pl> wrote in message
news:8c1j8a$heq$1@flis.man.torun.pl...
> Cholera ktoś usiłuje zrobić z nas wegetarian - jeden przepis to margines
> tolerancji a takowy już był :)))
> Long life for meat ;)
>
> --
A ja prawie nie jem mięsa, bo nie lubię i wszelkie przepisy bezmięsne
bardziej mnie interesują niż te z mięchem. A do takiego dania jakie podała
Dorota możesz wrzucić tego mięsa i już jest nie-vege.
A w ogóle to czemu ludzie robią sensację jeśli ktoś mówi, że nie je mięsa.
Każdy je to co lubi/chce, nie widzę problemu.
:))) Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-31 08:16:13
Temat: Re: moje danie jednogarnkoweJezd taka grupa pl.soc.wegetarianizm i tyle ;)
Ja oczywiście osobiście nic nie mam do morderców i pożeraczy roślin ( bo
rośliny to nie są istoty żywe oczywiście :P), ale się tego wegetarianizmu
namnożyło i tak tylko wydałem z siebie opinię nt. Jestem mięso i roślino
żerny natomiast kuchnia wegetariańska jest tematem jakby odmiennym trochę od
kuchni ogólnej i może wegetarianie pomyśleliby o założeniu grupy
kuchnia.wege i po sprawie.
Z ojcowskim pozdrowieniem ;)))
--
IL PSS - OS3 - 28752610
"Widziałem kapitana i Czarnego Psa....., więc zdawało mi się, że wiem, jak
powinien wyglądać pirat.
Według mego zdania, korsarz musiał być istotą zupełnie odmienną od tego
schludnego i dobrodusznego oberżysty"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-31 08:33:49
Temat: Re: moje danie jednogarnkoweostry <o...@e...com.pl> wrote:
> natomiast kuchnia wegetariańska jest tematem jakby odmiennym trochę od
> kuchni ogólnej i może wegetarianie pomyśleliby o założeniu grupy
> kuchnia.wege i po sprawie.
Nie podoba mi się to rozwiązanie. Kuchnia to kuchnia, z mięsem czy z
warzywami, jeden diabeł. Trochę luzu.. ;-)
Anetek
--
A...@c...ch | http://chall.ifj.edu.pl/~aneta/
Anything is good and useful if it's made of chocolate.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-31 08:58:01
Temat: Re: moje danie jednogarnkoweostry napisal:
> Jezd taka grupa pl.soc.wegetarianizm i tyle ;)
Obawiam się, że tam chodzi o wegetarianizm jako "wyznanie"
a nie jedzenie :-(
> Ja oczywiście osobiście nic nie mam do morderców i pożeraczy roślin ( bo
> rośliny to nie są istoty żywe oczywiście :P), ale się tego wegetarianizmu
> namnożyło i tak tylko wydałem z siebie opinię nt. Jestem mięso i roślino
> żerny natomiast kuchnia wegetariańska jest tematem jakby odmiennym trochę od
> kuchni ogólnej i może wegetarianie pomyśleliby o założeniu grupy
> kuchnia.wege i po sprawie.
A po co? Jako wszystkożerca (no, prawie wszystko ;-)) chętnie
czasem zjem coś wegetariańskiego, czasem mam gości
"bezmięsnych", post też się zdarza. Kuchnia to kuchnia a nie
ideologia i nie widzę sensu podziałów.
Krycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-31 09:03:56
Temat: Re: moje danie jednogarnkoweUżytkownik Aneta Baran <b...@c...cern.ch> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:8c1ntd$i3d$...@s...cern.ch...
> Nie podoba mi się to rozwiązanie. Kuchnia to kuchnia, z mięsem czy z
> warzywami, jeden diabeł. Trochę luzu.. ;-)
Nie lubie pogladow wegetarianskich, ale zgadzam sie z Aneta. Nie musimy
kupowac ich filozofii, ale zjedzmy ich zarcie. Nie mow Ostry, ze nie jadles
nigdy niczego dobrego bez miesa - np... hm..., mmm..., a moze... No dobra,
ale to nie znaczy, ze cos takiego nie istnieje ;)
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-31 10:39:27
Temat: Odp: moje danie jednogarnkowe
Użytkownik asia <j...@h...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:8c1m3e$gd0$...@g...uci.agh.edu.pl...
>
> ostry <o...@e...com.pl> wrote in message
> news:8c1j8a$heq$1@flis.man.torun.pl...
> > Cholera ktoś usiłuje zrobić z nas wegetarian - jeden przepis to margines
> > tolerancji a takowy już był :)))
> > Long life for meat ;)
> >
> > --
> A ja prawie nie jem mięsa, bo nie lubię i wszelkie przepisy bezmięsne
> bardziej mnie interesują niż te z mięchem. A do takiego dania jakie podała
> Dorota możesz wrzucić tego mięsa i już jest nie-vege.
> A w ogóle to czemu ludzie robią sensację jeśli ktoś mówi, że nie je mięsa.
> Każdy je to co lubi/chce, nie widzę problemu.
> :))) Asia
Odnosze takie wrazenie ostatnio, ze to wlasnie niektorzy Ci co nie jedza
chca zrobic z tego sensacje. Podkreslam, ze NIEKTORZY, nie wszyscy.
Przemyslaw Koziarski
P.S. Mnie osobiscie jest calkowicie obojetne co kto je, niech je co lubi.
Zaczynam sie robic agresywny dopiero jak ze sposobu odzywiania probuje sie
zrobic religie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |