From: "Czeraniuk, Dorota" <D...@d...depfa-it.com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: moje danie jednogarnkowe
Date: Tue, 28 Mar 2000 09:01:44 +0200
Organization: DePfa IT Services
Lines: 39
Message-ID: <D...@s...domdata.depfa-it.co
m>
References: <H1tD4.1618$a01.29123@news.tpnet.pl>
NNTP-Posting-Host: mailserver.domdata.bauboden.com
X-Newsreader: Microsoft (R) Exchange Internet News Service Version 5.5.2650.12
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!ne
wspeer.ebone.net!diablo.theplanet.net!newsfeed.ision.net!ision!juno.wiesbaden.n
etsurf.de!news.bauboden.com!NEWS.DOMDATA.BAUBODEN.com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:25766
Ukryj nagłówki
To jest przepis na ... moją własną potrawę jednogarnkową. Podaję ją z
kus kus, świeżą bagietką, albo bez niczego.
Potrzebujesz:
dwa małe ziemniaki,
1 paprykę czerwoną,
pół papryki zielonej lub żółtej,
20 dag pieczarek lub najlepiej suszonych grzybków, wcześniej namoczonych
2 cebulki,
1 puszka czerwonej fasoli,
1 mały przecier pomidorowy
oliwa i przyprawy (sól, papryka słodka i trochę ostrej, tymianek,
bazylia)
Wszystkie warzywka w kostkę - najpierw podsmażamy cebulkę, później
dorzucamy ziemniaki (i sól). Teraz jakieś 5-10 min trzeba pomerdać w
garnku. Można wrzucać resztę czyli grzybki, paprykę i przyprawy. Znowu
10-15 minut mieszania, duszenia i zaglądania pod pokrywkę. Na koniec
wrzuca się czerwoną fasolkę, przecier pomidorowy, można dolać trochę
wody. Potrawa jest gotowa jeśli ziemniaki są miękkie.
Smacznego
Dorota
-----Oryginalna wiadomość-----
Od: Magdalena Krajewska [mailto:m...@p...bg.univ.gda.pl]
Ogłoszono: 26 marca 2000 20:55
Ogłoszono do: kuchnia
Konwersacja: dania jednogarnkowe
Temat: dania jednogarnkowe
Poszukuje wszelakich przepisow na dania jednogarnkowe, takie w stylu
bigosu,
czy chili con carne :) Co by nie byly za drogie. Wszelaka kuchnia mnie
interesuje. :)
Madziak
m...@p...bg.univ.gda.pl
http://www.bg.univ.gda.pl/~madziak
|