Data: 2004-03-09 10:10:09
Temat: Re: mozaika i panele
Od: "Jarek P." <j...@n...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Scalamanca" <s...@N...wp.pl> wrote in message
news:20040309085013.CF18.SCALAMANCA@NIESPODZIANKA.wp
.pl...
> I drugie pytanie. Co na podłogę w kuchni? Z terakotą mam złe
> doświadczenia (ściera się, pęka, tłucze, kiedy coś spadnie),
Nieprawda. Ty nie masz złych doświadczeń z terakotą jako taką, tylko
z jakimś badziewiem położonym przez partacza ;-) Dobra terakota (a
jeszcze lepiej gres) nie ma prawa się zetrzeć przy normalnym
uzytkowaniu, a jeśli jest dobrze położona, to o pęknięciach tez nie ma
mowy o ile nie będziesz po kuchni rzucała 5kg odważnikami, czy
ważącymi jeszcze trochę więcej żeliwnymi kociołkami po prababci.
> beton. Wypatrzyłam sobie w katalogu idealnie pasujące panele,
> ponoć niezłe, nie rysujące się, trwałe.
One choćby niewiem jak nierysujące się i trwałe były, będą i tak o
klasę gorsze pod tym względem od najgorszego sortu terakoty. A do tego
wrażliwe na wodę, której w kuchni zwykle nie brakuje.
> Czy to nie absurdalny pomysł? Co radzicie?
Nieraz na grupie wypowiadały się osoby twierdzące, że mają panele w
kuchni i jest OK. Ale wg mnie panel w kuchni to nieporozumienie. Ja
bym poszukał dobrej jakości płytek gresowych. Zwłaszcza, że można
kupić gres szkliwiony w naprawdę baaardzo dużej palecie barw i wzorów.
J.
|