Data: 2004-09-27 07:56:29
Temat: Re: mrozenie twarogu
Od: "Clio" <c...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "RaV" <w...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cj6kf5$4q0$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
>
> Dnia 9/26/2004 1:18 PM, Użytkownik Basiek napisał:
>
> > Czy mozna zamrozic bialy ser, tzn taki zrobiony w domu?
> > Mialam 4 litry kwasnego mleka i 4 slodkiego i wyszlo z tego troche sera.
Nie
> > chcialabym zeby sie zepsul, a nie chce go tez przerabiac np. na
nadzienie do
> > ruskich pierogow itp. Pyszny jest sam w sobie.
>
>
>
> IMHO tak. Kupuję czasami mrożony kozi ser (po 25 dag), to i krowi można
> mrozić.
No, nie wiem...Bedac w tym roku na wsi, kupilam mrozony ser (bo innego nie
mieli, a bardzo byl mi potrzebny), no i niestety, to nie bylo to...nie mial
wlasciwej konsystencji, kruszyl sie. Swiezy ser jest o _niebo_ lepszy. Nie
polecam mrozenia, szczerze.
Iza
|