Data: 2004-08-13 21:22:36
Temat: Re: mrozić czy suszyć?
Od: Laik <e...@m...pl.usun.to>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hello Aneti
w wiadomości <news:cfihrg$b98$1@atlantis.news.tpi.pl> z Fri, 13 Aug 2004
16:05:17 +0200 przeczytałem:
> Witam!
> Wybieram się jutro na grzyby, i właśnie oglądałam program kulinarny gdzie
> dowiedziałm się ,że można grzyby morozić.
oczywiscie, ze mozna mrozic. u mnie robie (hm... robi to żona) w
zamrazarce przy -18C.
do tej pory mam paczke z zeszlego roku. zaleta jest to, ze smakuja jak
swieze. polecam te metode, jesli chcesz miec kompletna potrawke z grzybow.
natomiast do sosow, zup - polecam jednak suszone.
acha - zamrazarka lubi pachniec grzybami, warto mrozonke szczelnie
zapakowac.
acha, dotyczy to praktyki z grzybami sitkowymi (prawdziwki, maslaki)
--
Pozdrawiam, Laik.
(a teraz zgaduj, czy powyższe "my" to bank, stowarzyszenie umarłych poetów
czy po prostu trzynastu gniewnych, czyli ja i moja dwunastnica)
simon <pl.biznes.banki>
|