Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.astercity.net!news.aster.pl!not
-for-mail
From: "Agata" <a...@g...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <de2elu$in7$1@inews.gazeta.pl> <4304bd22$0$15474$f69f905@mamut2.aster.pl>
<de2h7t$sm8$1@inews.gazeta.pl>
Subject: Re: muffinki Cordon Bleu - prosba. (mufiny cczekoladowe P)
Date: Thu, 18 Aug 2005 20:02:07 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 0533-1, 2005-08-16), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Lines: 50
Message-ID: <4304c7ee$0$15458$f69f905@mamut2.aster.pl>
NNTP-Posting-Date: 18 Aug 2005 17:39:59 GMT
NNTP-Posting-Host: 62.121.120.92
X-Trace: 1124386799 mamut2.aster.pl 15458 62.121.120.92:4958
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:246257
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Aga " <y...@W...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:de2h7t$sm8$1@inews.gazeta.pl...
> Agata <a...@g...com.pl> napisał(a):
>
> > Ktore maja byc czekoladowe jak tu sa z bialej, czekoladowo-
pomaranczowe,
> > czekoladowo - orzechowe, amerykanskie z platkami czekolady.....?
>
> Dzieki!!!
> Chodzilo mi o te czekoladowo-pomaranczowe. One maja na zdjeciu taka skorke
> pomaranczowa na wierzchu...
>
> Jescze raz dzieki
> pozdr
> yas
No to lecimy
150gr gorzkiej czekolady, posiekanej
75g posiekanego masla
375gr maki
2 lyzeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
3 lyzki kaka
3 lyzki mialkiego cukru
2 jajka
250 ml mleka
1 lyzka skorki pomaranczowej
Krem
200gr gorzkiej czekolady, posiekanej
60gr masla posiekanego
1 lyzka likieru cointreau
skorki pomaranczowe do dekoracji
210C piec
Czekolade i maslo rozpuscic w misce na parze mieszajac. Zdjac z ognia. Do
michy wsypac make, proszek, sol i kakao. Dodac cukier, zmieszac. Zrobic
wulkan. W dzbanie zmieszac jaja z mlekiem i skorka pomaranczowa. Wlac w
wulkan i stopniowo dodawac czekolade. Szybko wymieszac..znowu powinny byc
grudki
Piec okolo 20 minut albo do momentu az suche w srodku. Teraz krem. Znowu
rozpuscic czekolade z maslem na parze, zdjac, wlac likier i odstawic az
ostygnie i pieknie da sie rozsmarowac.
agataw
p.s. nie ma mowy abym pozyczyla komus ksiazke kucharska :) wolalabym
przepisac juz :)
|