Data: 2004-11-12 10:31:45
Temat: Re: muffiny
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Katarzyna Kulpa wrote:
> On Fri, 12 Nov 2004 11:08:10 +0100, Maria <m...@g...com> wrote:
> :
> : :-) Dzieki za mile slowa. Jak juz odzyskam moja ksiazke to Ci bede mogla
> : wklepac inne przepis - np. na muffiny z papryka i feta, tez mi smakowaly.
>
> z papryka i feta byly w "Kuchni", ktora ma moja znajoma i od niej moge
> uzyskac przepis. byly tez z czarnymi oliwkami i parmezanem, oraz z musli.
> bede wdzieczna za wszystkie inne :) a tymi z papryka mnie uczestowano,
> bardzo pyszne byly.
>
> czy istnieja mufiny ze szpinakiem? :)
>
> kasica
Muffins ze szpinakiem i serem owczym \"feta\"
75 g zamrozonego szpinaku poszatkowanego 1 lyzka posiekanej
bazylii moze byc mrozona 1 szklanki (1 1 decylitra) mleka 15 dkg
masla 1 lyzka cukru 1 lyzeczki soli 2 jajka 3 decylitry maki
pszennej (mozna pol na pol z pszenna i graham) 1 pokrojonej
cebuli najlepiej czerwonej 125 gramow sera feta pokrojonego na
kawalki Wymieszac szpinak, bazylike i mleko. Odstawic az bedzie
mialo temperature pokojowa. Ubic maslo z cukrem i sola, najlepiej
mixerem recznym. Dodawac po jednym jajku ubijajac. Dodac make.
Wymieszac. Dodac po trochu szpinak z mlekiem mieszajac. Wlac do
foremek. Wetknac po kilka kawaleczkow sera i plasterek cebuli.
Piec 10 minut w 240 stopni.
(przepis Basi)
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|