Data: 2001-10-31 10:09:00
Temat: Re: mus jablkowy do szarlotki-prosba
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <n...@m...ch> napisał w wiadomości
news:6e3a.000008ca.3bdfc906@newsgate.onet.pl...
>
> >
> > Moja teściowa robiąc szarlotkę na ciasto wykłada słój jabłek
>
> To znaczy na zwykle ciasto kruche? Niczym sie tego musu nie przykrywa?
Nie, przykrywa, tak 1/3 ciasta mocno chłodzi i sciera na tarce i takimi
ciastowymi wiorami posypuje.
Po upieczeniu, jak ciasto przestygnie posypuje cukrem-pudrem i już.
Jakie masz te jabłka - bardzo soczyste czy raczej suche, bo od tego też
zależy jaką konsystencję będzie miał mus, ale najwyżej bardziej odparujesz
(pamiętając tylko o mieszaniu).
pozdrawiam serdeczniutko ;-)
Basia
|