« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-04-02 22:31:18
Temat: myslicie juz o swietach?hej;)
nie wiem jak was, ale tak wlasnie mnie zaczelo nachodzic co bu tu zrobic,
poza standartowym zurkiem jakas pieczenia i serniczkiem No i jajkami
faszerowanymi (znalzlam fajny przepis w moim gotowaniu na 3 kolorowe
apetycznie wyglada;)
pozdrawiam
Agata"agatonek " Mryczko
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-04-03 03:58:37
Temat: Re: myslicie juz o swietach?
"Agata Mryczko" <a...@s...pl> wrote in message
news:6431d$44305044$540ad1e7$6761@news.chello.pl...
> hej;)
>
> nie wiem jak was, ale tak wlasnie mnie zaczelo nachodzic co bu tu zrobic,
> poza standartowym zurkiem jakas pieczenia i serniczkiem No i jajkami
> faszerowanymi (znalzlam fajny przepis w moim gotowaniu na 3 kolorowe
> apetycznie wyglada;)
>
> pozdrawiam
> Agata"agatonek " Mryczko
Mazurek na Wielkanoc! I baby - na gotowane można kupic formę w sklepie
internetowym Holkap - http://www.sklep.holkap.pl/ większa:
Forma do gotowania babki duża
5907614801038
Mniejsza:
Forma do gotowania babki
5907614805302...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-04-03 08:10:31
Temat: Re: myslicie juz o swietach?
Użytkownik "Agata Mryczko" <a...@s...pl> napisał w wiadomości
news:6431d$44305044$540ad1e7$6761@news.chello.pl...
> hej;)
>
> nie wiem jak was, ale tak wlasnie mnie zaczelo nachodzic co bu tu zrobic,
> poza standartowym zurkiem jakas pieczenia i serniczkiem No i jajkami
> faszerowanymi (znalzlam fajny przepis w moim gotowaniu na 3 kolorowe
> apetycznie wyglada;)
>
O, rzeczywiście, najwyższa pora robić blaty do mazurków! Dzisiaj zrobię.
Dzięki za przypomnienie.
Pozdrawiam - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-04-03 09:16:09
Temat: Re: myslicie juz o swietach?
Użytkownik "batory" <b...@p...beztego.onet.pl> napisał w wiadomości
news:e0qlbh$cp5$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >
> O, rzeczywiście, najwyższa pora robić blaty do mazurków! Dzisiaj zrobię.
> Dzięki za przypomnienie.
hmmm a ja jeszce jakos mazurkow nie robilam zawsze jest sernik wszyscy go
ejdza, baby wielkanocnej tesz nie robie bo niekt nie je tyko stoi na stole
ako ozdoba.
pozdrawiam
Agata "agatonek" Mryczko
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-04-03 10:55:49
Temat: Re: myslicie juz o swietach?Agata Mryczko napisał(a):
> hej;)
>
> nie wiem jak was, ale tak wlasnie mnie zaczelo nachodzic co bu tu zrobic,
> poza standartowym zurkiem jakas pieczenia i serniczkiem No i jajkami
> faszerowanymi (znalzlam fajny przepis w moim gotowaniu na 3 kolorowe
> apetycznie wyglada;)
Daj przepis na te jaja faszerowane :-).
Pozdrawiam
Ewa, co myśli o świętach juz od miesiąca, a i tak będzie jak zwykle
wszystko w pośpiechu robiła
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-04-03 11:21:24
Temat: Re: myslicie juz o swietach?Użytkownik "batory" <b...@p...beztego.onet.pl> napisał w wiadomości
news:e0qlbh$cp5$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Agata Mryczko" <a...@s...pl> napisał w wiadomości
> news:6431d$44305044$540ad1e7$6761@news.chello.pl...
>> hej;)
>>
>> nie wiem jak was, ale tak wlasnie mnie zaczelo nachodzic co bu tu zrobic,
>> poza standartowym zurkiem jakas pieczenia i serniczkiem No i jajkami
>> faszerowanymi (znalzlam fajny przepis w moim gotowaniu na 3 kolorowe
>> apetycznie wyglada;)
>>
> O, rzeczywiście, najwyższa pora robić blaty do mazurków! Dzisiaj zrobię.
Już?? Tak szybko?? Dwa tygodnie jeszcze do swiąt.
DJD
co nigdy jeszcze nie piekł mazurków
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-04-03 15:04:05
Temat: Re: myslicie juz o swietach?
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:e0quvd$l6h$1@proxy.provider.pl...
> Daj przepis na te jaja faszerowane :-).
mowisz masz ;) jak mowie sama ich jeszcze nie jadlam
jajka z 3 kolorowymi farszami:
12 jaj, sol pieprz, FARSZ ZOŁTY: 6 lyzek majonezu, luzka ostrej musztardy,
1-2 lyzeczki kurkumy lyzka rzezuchy, Farsz Zielony: 6 lyuzek twarogu
ziolowego, lyzka pesto, lyska listkow bazyli, lyzka soku zcytruny lyzeczka
skorki z cytruny, FArsz CZerwony: 6 lyzek twarogu sietankowego, 2 lyzki
przeceiru pomidorowego, kawalke czerwonej papryki, 1/2 lyzeczki papryki
ostrej, lyzka zairen slonecznika.
ugotowac jajka na twardo, obrac ostudzic przekroc na polowki.
farsz zolty: zoltka wyjac z jajek, utrzec z majonozem, musztarda kurkuma,
przyprawic sola i pieprzem. RZerzuche, oplukac i posiekaC. wsadzic farsz do
szpryc ( np z koncowka w ksztalcie gwiazdki) wycisnac do polowek 8 bialek ,
udekorowac rzerzucha.
farsz zielony: listki bazyli umyc, osuszyc posiekac.twarozek utrzec z pesto
sokiem i skorka, dodac bazylie, przyprawic sola i pieprzem wsadzic do
szprycy i wycisnac do 8 polowek jajek, posypac starta skorka cytrynowa
farsz czerwony: papryke posiekac, Twarozek wymiszac z przecierem. papryka,
sola i pieprzem. Wsadzic do szprycy wycisnac do ajjejk pozostalych,
udekorowac ziarnami slonecznika
smacznego;) calkiem fajnie brzmi i wyglada, zoabczymy jak bedzie smakowac
Agata "agatonek"Mryczko
zrodlo: moje gotowanie, kwiecen 2005
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-04-03 15:16:14
Temat: Re: myslicie juz o swietach?
Użytkownik "Agata Mryczko" <a...@s...pl> napisał w wiadomości
news:6431d$44305044$540ad1e7$6761@news.chello.pl...
> hej;)
>
> nie wiem jak was, ale tak wlasnie mnie zaczelo nachodzic co bu tu zrobic,
> poza standartowym zurkiem jakas pieczenia i serniczkiem No i jajkami
> faszerowanymi (znalzlam fajny przepis w moim gotowaniu na 3 kolorowe
> apetycznie wyglada;)
>
> pozdrawiam
> Agata"agatonek " Mryczko
Witam
U mnie na wielkanoc, to z "ciast" jest tylko pascha / z bialego sera ,
bakalie i cos tam jeszcze/ i sernik. Pieczeni zadnej nie robie, bo pieczen
mam na okraglo przez caly rok /miesny jestem/. Napewno bedzie boczek
zawijany, i szynka /surowa wedzona/. Na obiad w niedziele, to byla
przewaznie kaczka, ale teraz w zwiazku z ta "kacza grypa" to moze bedzie ges
/jak uda mi sie kupic/, oczywiscie biala kielbasa i jaja. Tesciowa pewnie
zrobi ozory w galarecie /super/ i salatke warzywna tradycyjna, to troche
przywiezie, jak zaprosze tesciow na ges.
Zakupy wielkanocne robie przewaznie "na ostatni dzwonek" czyli w piatek.
Korzystajac z okazji zapraszam na moje strony wielkanocne.
http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/wielkanoc1.html
http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/stol.html
http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/wielkanoc_2004.h
tm
Pozdrawiam
maf
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-04-03 15:19:15
Temat: Re: myslicie juz o swietach?
Użytkownik "maf" <m...@n...alpha.pl> napisał w wiadomości >
Korzystajac z okazji zapraszam na moje strony wielkanocne.
> http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/wielkanoc1.html
> http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/stol.html
> http://www.optymal-btw.aktis.i.p.pl/wielkanoc_2004.h
tm
> Pozdrawiam
> maf
Zapomnialem dodac, fotki sa klikalne/powiekszalne ;)
maf
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-04-04 06:15:33
Temat: Re: myslicie juz o swietach?Użytkownik maf napisał:
>Użytkownik "Agata Mryczko" <a...@s...pl> napisał w wiadomości
>news:6431d$44305044$540ad1e7$6761@news.chello.pl...
>
>
>>hej;)
>>
>>nie wiem jak was, ale tak wlasnie mnie zaczelo nachodzic co bu tu zrobic,
>>poza standartowym zurkiem jakas pieczenia i serniczkiem No i jajkami
>>faszerowanymi (znalzlam fajny przepis w moim gotowaniu na 3 kolorowe
>>apetycznie wyglada;)
>>
>>pozdrawiam
>>Agata"agatonek " Mryczko
>>
>>
>Witam
>U mnie na wielkanoc, to z "ciast" jest tylko pascha / z bialego sera ,
>bakalie i cos tam jeszcze/ i sernik. Pieczeni zadnej nie robie, bo pieczen
>mam na okraglo przez caly rok /miesny jestem/. Napewno bedzie boczek
>zawijany, i szynka /surowa wedzona/. Na obiad w niedziele, to byla
>przewaznie kaczka, ale teraz w zwiazku z ta "kacza grypa" to moze bedzie ges
>/jak uda mi sie kupic/, oczywiscie biala kielbasa i jaja. Tesciowa pewnie
>zrobi ozory w galarecie /super/ i salatke warzywna tradycyjna, to troche
>przywiezie, jak zaprosze tesciow na ges.
>
>
Ja zbieram przepisy namiętnie i jak na razie w domu króluje głównie
teoria miast praktyki;-). Na święta planujemy iść do teściów, a żeby nie
z gołymi rękami, to sernik się upiecze, Tygrysowi da się szansę
malowania jajek (znowu Musierowicz się przypomina i pisanki Bobcia w
Hitlera i bakterie...), no i na pewno jakieś jajka faszerowane, bo
bardzo lubię. Najchętniej proste - zoltko ugotowane wymieszać z rybką i
odrobiną zieleniny z majonezem (niewielka ilość, tak by połączyła
składniki). Najpyszniejszy!
Ostatnio przepisywałam przepisy wielkanocne z... "Wróżki" (nie drwić!
Nie czytam, tylko stare numery od koleżanek wyciągam dla przepisów i
ciekawostek botaniczno-mineralnych) i znalazłam przepis na świąteczny
pieczony rostbef. I każą "wyżyłować" mięso. Teraz moje pytanie - jak ja
mam usunąć żyłki, błonki i tłuszczyk z dwu kilo mięsa z kością, nie
krojąc tego na plastry, bo do pieczenia musie pójść w całości? Zamarzył
mi się taki rostbef...
Panterka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |