Data: 2002-01-25 15:21:22
Temat: Re: naczynie do kie?kowania
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> a co robi sloik? Nie mozesz tak przerywac !!! Jaki sloik i co
> sloik - ciakawa jestem, moze cos sobie wykielkuje
przerwalam bo czas byl z roboty wychodzic ;-)))
Role sloika doskonale opisala Ania - namacza sie w nim nasionka, jak spuchna
wylewa sie wode i taak sobie nasionka kielkuja 2-5 dni w zaleznosci od
gatunku, tylko trzeba pamietac zeby je ze 2 razy w ciagu dnia przeplukac, bo
zapaszek zlapia nie tego...
Ja tylko inaczej niz Ania postepuje w kwesti swiatla - przykrywam sloik
szmatka i stoi sobie w kacie na blacie kuchennym a nie na oknie.
Jak juz kly sa konkretne mozna zajadac.
Moja familija najbardziej lubi kielki z fasolki mung, slodkie sa, bez
goryczy (w przeciwienstwie np. do slonecznika)
pozdroweczka
Basia
>
> Krysia
|