Data: 2001-11-14 08:42:18
Temat: Re: nalewka - jak uratowac
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
asia napisala:
> Kilka miesiecy temu zrobilam nalewke korzenna, miod, pieprz, imbir,
> gozdziki...takie rozne poszly do srodka. Przyznaje sie ze nie staralam sie
> szczegolnie dokladnie odmierzac ilosci korzeni i nalewka wyszla piekielnie
> ostra. Nie jestem przyzwyczajona do takiej ostrosci i w tej postaci nijak
> jej nie zuzyje. Stoi tak juz z pol roku, przez ten czas ze 2 razy probowalam
> po malym lyczku.
> Czy jest jakis sposob aby te nalewke zlagodzic? Czegos dodac?
Może rozwódnić (czyli dolać zwykłej czystej wódki)? Często tak robię
z nalewkami - najpierw nastawiam "na gęsto", czyli ekstrakt.
> Ewentualnie do czego moglabym jej dodawac - jakies ciasta, pierniki ?
Do herbaty w zimne dni :-)
Krycha
|