Data: 2006-11-11 07:23:55
Temat: Re: nalewka z pigwówek
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"krycha" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:ej3thj$s80$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam wszystkich :-)
> właśnie zlałam sok z owoców pigwowca, który przygotowywałam na nalewkę.
> Owoce zasypane cukrem stały chyba zbyt długo, bo rozpoczęła się
> frementacja ku produkcji wina.
> Wina nie mam warunków i ochoty robić.
> Mam nadzieję, że nadal mogę połączyć sok ze spirytusem a owoce zalać
> alkoholem?
>
> Pozdrawiam Krycha
Pewnie - stężenie powyżej 20% przerwie fermentację. Trzeba tylko niedopuścić
do utleniania alkoholu poprzez szczelne zamknięcie, inaczej wytworzy się
ocet...
|