Data: 2014-04-16 10:19:04
Temat: Re: ...ni ma śmietany! Ni ma niczego!
Od: k...@g...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu wtorek, 15 kwietnia 2014 14:10:28 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał:
> Dnia Tue, 15 Apr 2014 02:23:28 -0700 (PDT), k...@g...pl napisał(a):
>
>
>
> > w serach to jest juz parakezeinian, ktory trawiony jest przez pepsyne. a zeby
zamienic kazeinian wapnia zawarty w mleku potrzebna jest podpuszcza, ktorej w zoladku
doroslego czlowieka nie ma. do produkcji serow uzywa sie podpuszczki cielecej. i tak
przygotowane produkty mleczne sa juz przyswajalne(sic!)
>
>
>
> LOL, Robaczku, mówisz o serach podpuszczkowych, baranku.
przede wszystkim wysoce niekulturalne sa te twoje kolokwializmy. nie jestem dla
Ciebie zadnym "robaczkiem". poza tym to chyba nie wiesz o czym mowie? bo czy do
produkcji sero czy do czegos tam, zawsze w procesie trawienia mleka i jego produktow
potrzebne sa okreslone enzymy. takich lub podobnych enzymow uzywa sie do produkcji
serow. i tu jest istota zagadnienia. bo jak czlowiek nie ma juz rzeczonych enzymow w
ustroju, to surowego mleka nie strawi. zas ser, czy inne cos juz jest czesciowo
uzdatnione do spozycia w procesie obrobki.
wiecej nic nie mam do dodania, jedz i pij sobie surowe mleko i inne swinstwa, prosto
od "baby".
|