Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.man.lodz.pl!new
s.us.edu.pl!mercury.newsgate.pl!not-for-mail
From: "Izabela Sowula" <i...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: nieco OT tlumaczenia kulinarne-lisce curry
Date: 28 Apr 2000 22:13:50 +0200
Organization: WebNewsGate http://www.newsgate.pl
Lines: 24
Sender: n...@m...newsgate.pl
Message-ID: <8ecrdu$hhc$1@mercury.newsgate.pl>
References: <JWeO4.4504$O4.97646@news.tpnet.pl>
NNTP-Posting-Host: localhost
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Content-Disposition: inline
X-Mailer: WebNewsGate - http://www.newsgate.pl
X-Complains-To: n...@n...pl
X-WNG-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 95)
X-WNG-Remote-Addr: 212.244.43.161
X-WNG-Remote-Host:
X-WNG-Forwarded-For: 212.140.40.59
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:27482
Ukryj nagłówki
"Herbatka" <b...@d...com.pl> napisał(a)
...prosza nas o dodanie
> lisci curry, ktore wykorzystuje sie tylko w stanie swiezym, bo suszone
> calkowicie traca swe wlasciwosci i z tego wzgledu w Polsce ani w calej
> Europie ich raczej nie uswiadczysz ( przyprawa curry dostepna u nas nie ma z
> nimi nic wspolnego).
Oczywiscie zgadzam sie, ze swieze liscie curry sa najlepsze, ale suszone tez
mozna dostac w sklepach, gdzie mozesz kupic przyprawy do kuchni poludniowych
Indii-Tamil Nandu i Sri Lanki(w miejscach gdzie sa duze skupiska Tamilow).
Sama najczesciej uzywam swiezych (z zamrazarki), ale niejednokrotnie uzywalam
suszonych, gdy nie mialam innego wyboru.
Mam tylko nadzieje, ze nikt z czytelnikow tej ksiazki nie
> zniechecil sie do kuchni indyjskiej poszukujac bezskutecznie jakiegos
> mitycznego fenguriku :-)) Bo potrawy byly bardzo smakowite.
> Herbatka
Zgadzam sie i jesli jestescie zainteresowani, to moge wkrotce podac kilka
sprawdzonych przepisow z naszej tamilsko-polskiej kuchni.
Iza
--
List wyslano przez bramkę www<>news http://www.newsgate.pl/wwwnews.shtml
|