Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for
-mail
From: "Aniteczka" <a...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: niedziela - i znow biszkopt
Date: Thu, 20 Feb 2003 16:14:29 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 34
Sender: a...@o...pl@poleska-2.lanet.wroc.pl
Message-ID: <b32rhp$52s$1@news.onet.pl>
References: <b32l4i$2cv$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: poleska-2.lanet.wroc.pl
X-Trace: news.onet.pl 1045754233 5212 62.111.252.10 (20 Feb 2003 15:17:13 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 20 Feb 2003 15:17:13 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:147332
Ukryj nagłówki
> aby mi się udało i było podobne do biszkopta
Ja co prawda po raz pierwszy sie oddzywam na tej grupie, ale od jakiegos
czasu
...podgladam i stosuje...
Mam taki patent na cos, co nazywamy u mnie w domu "wilgotnym ciastem",
podobne do biszkoptu, ale zupelnie inaczej smakuje...
trzeba miec
5 jajek
troche ponad pol szklanki cukru
1 kostke margaryny
2 szklanki maki (ja zawsze daje pszenna krupczatke)
2 lyzki maki ziemniaczanej
lyzeczka proszku do pieczenia
1 duzy cukier waniliowy
2 duze jablka
robi sie tak:
Margaryne roztopic, jajka ubic mocno z cukrem i dodac proszek z maka
(tak delikatnie dodawac - jak przy biszkopcie).
Do tego wlac tluszcz, dodac make ziemniaczana i cukier waniliowy.
Bardzzzo dokladnie wymieszac.
Jablka obrane pokroic w talarki i obtoczyc w mace.
Dodac do ciasta i delikatnie zamieszac.
Wkladac do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i gdy podrosnie ladnie,
troche skrecic i piec okolo godziny.
Powinien byc taki zlocisty.... mmmmm... chyba pojde do kuchni...
Pozdrawiam mieszajacych, tnacych, jedzacych i sliniacych sie...
Ania
|