Data: 2001-11-16 19:45:04
Temat: Re: niemcy i mleko w proszku
Od: waldemar z domu <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Lisa wrote:
> do tego mleka w proszku dodaje sie wody i potem gotuje aby zgestnialo.
> Taki mam przepis. Ale jesli mozna zrobic to z plynnym mlekiem to sprobuje
> (ale poprosze wtedy o opis przyrzadzenia tej pychotki).
>
czekaj, bo ja tutaj Bahnhof rozumia...
bierzesz mleko w proszku, rozrabiasz wodą, a potem wodę odparowywujesz? Co
to za sens?
Właśnie wróciłem z zakupów w Metro.
Mleko w proszku, jest wersji kilka, z czego jedna szczególnie do gotowania
i pieczenia. Oprócz tego, możesz wziąć mleko skondensowane w wersji
cukrzonej i niecukrzonej w kilkunastu odnianach i wielkościach. Dawaj ten
przepis, to przerobimy na składniki z Aldika
Waldek
|