Data: 2001-11-17 12:43:05
Temat: Re: niemcy i mleko w proszku
Od: Lisa <s...@g...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
macie racje... moj przepis mial blad... potrzebuje normalnego mleka w proszku i
nie musze dodawac wody i go gotowac. To by rzeczywiscie nie mialo sensu. Chodzi
po prostu o to, czy mozna dac tam mleko obojetne jakie (bo w Polsce jest niby
takie, ktore sprawia ze konsytencja masy jest gesta, a nie wiem czy inne
mleka tu w Niemczech sie do tego nadaja. Prosze wiec o opinie.
Przepraszam Was za wprowadzenie w blad.
pozdrawiam
Lisa
waldemar z domu wrote:
> Lisa wrote:
>
> > do tego mleka w proszku dodaje sie wody i potem gotuje aby zgestnialo.
> > Taki mam przepis. Ale jesli mozna zrobic to z plynnym mlekiem to sprobuje
> > (ale poprosze wtedy o opis przyrzadzenia tej pychotki).
> >
> czekaj, bo ja tutaj Bahnhof rozumia...
>
> bierzesz mleko w proszku, rozrabiasz wodą, a potem wodę odparowywujesz? Co
> to za sens?
>
> Właśnie wróciłem z zakupów w Metro.
>
> Mleko w proszku, jest wersji kilka, z czego jedna szczególnie do gotowania
> i pieczenia. Oprócz tego, możesz wziąć mleko skondensowane w wersji
> cukrzonej i niecukrzonej w kilkunastu odnianach i wielkościach. Dawaj ten
> przepis, to przerobimy na składniki z Aldika
>
> Waldek
|