Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Ivona Bagnowska" <i...@a...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: nieudany karmel
Date: Thu, 27 Dec 2001 18:41:50 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 39
Message-ID: <a0fmc6$en3$1@news.tpi.pl>
References: <a06omv$d1r$1@news.tpi.pl> <i...@4...com>
<a076cl$10o$1@news.tpi.pl> <a07a5o$ajn$1@news.onet.pl>
Reply-To: "Ivona Bagnowska" <i...@a...pl>
NNTP-Posting-Host: pe77.warszawa.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1009474758 15075 213.25.211.77 (27 Dec 2001 17:39:18 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 27 Dec 2001 17:39:18 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:89221
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:a07a5o$ajn$1@news.onet.pl...
> "zosia" <z...@m...pl> a écrit dans le message news:
> a076cl$10o$...@n...tpi.pl...
> > > chyba cukier...
> > > probuj na wszelkie kombinacje wmalych ilosciach...kiedys gdzies
> > > jakis tam przpeis nop mowil zeby cukier podgrzewac
> > > POWOLI...cokolwiek moze to znaczyc...
> >
> > dzieki krysiu,
> >
> > tez mysle, ze to wina cukru, bo on nawet na surowo jakos tak dziwnie
> > pachnie, a podgrzewalam bardzo powoli. czyli nie moja wina, jak fajnie!
> >
>
>
> Nie, nie to nie jest wina cukru (ja zawsze do wszystkiego brazowego
uzywam,
> do karmelu tysz).
> Karmel robi sie gotujac (a pozniej smazac...) cukier z woda. Cala operacja
> jest b. prosta i zajmuje raptem 10 min. POTEM mozna dodac masla.
> Zupelnie nie rozumiem Twojego przepisu : w jaki sposob moglby sie cukier
> rozpuscic w tluszczu ??? Prawa fizyki nie pozwalaja...
Zrobilam karmel na masle i wyszedl bardzo dobry tylko na bardzo malym ogniu
w tym jest caly sekret
Pzdr Ivona
>
> Ewcia
>
> --
> Niesz !
>
>
|