Data: 2002-01-03 10:53:52
Temat: Re: no to co dobrego jedliscie?
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson napisala:
> klops polegal na umieszaniu - obsmazonych pieczarek, cebuli,
> czosnku, pora, ze swieza tarta bulka (buleczka przepuszczona
> przez machine kuchenna), mielonymi orzechami roznymi (akurat u
> nas bylo najwiecej resztek orzechow brazylijskich i posiekanych
> migdalow), jajem, dodalam pokryjomu troche maki bo mi sie wydalo
> za ciapowate, ale naprawde troszke, duzo rozniastych ziol i
> przypraw co byly pod reka (na pewno kminek tam zaistnial!!).
Chyba mi zapachnialo galka muszkatolowa :-)
> to
> wlozylam do naczynia zaroodpornego i zapieklam w dosc goracym
> piekarniku. jane wyszlo, drugi zrobilam z boczkiem wedzonym i ten
> zapach pora i boczku to powala na kolana... i to wszystko. nawet
> wegeraianska narzeczona nie potrzebna
Zapach wędzonego boczku zawsze powala, nawet zwyczajnie
przysmazonego na patelni . A klopsa przetestuje na wegetarianskich
gosciach, bez narzeczonej :-)
Krycha
|