Data: 2017-04-29 13:46:14
Temat: Re: noze kuchenne
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .04.2017 o 13:24 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>> W dniu .04.2017 o 12:29 Wiesiaczek <W...@v...pl> pisze:
>>
>>
>>> Ząbkowany do krojenia chleba?!
>>> To już lepiej siekierkę marki Fiskard:)
>>
>> :)
>>
>> Zgadnij, dlaczego użytkownicy (nie mylić z posiadaczami) noży, do
>> krojenia
>> chleba używają właśnie noża ząbkowanego? A producenci takie noże im
>> dostarczają?
>>
>> Moim zdaniem jest niewiele produktów, które równie szybko tępią noże,
>> jak
>> właśnie chleb.
>> Tylko nie podawajcie tu przykładu np. kości, bo te raczej traktuje się
>> tasakiem lub nożycami, albo używa się specjalnego noża, który w waszej
>> kuchni już uległ degradacji i nadaje się tylko do zniszczenia.
>> Chleb jest praktycznie podstawą w polskiej kuchni, kroi się go często,
>> nigdy nie użyłbym np. wymuskanego i wyostrzonego noża szefa kuchni do
>> jego
>> krojenia.
>>
>
> Powinieneś używać tego, którym kroisz mięso. Najlepiej takiego zaraz po,
> bez uprzedniego umycia. Przecież to taki ubaw.
Ikselka, dobranoc!
--
Trefniś
|