Data: 2004-09-19 19:14:57
Temat: Re: nugaty w katalonii?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 19 Sep 2004 19:30:13 +0200, Wladyslaw Los
<w...@o...pl> wrote:
>In article <a...@4...com>,
> Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>
>> >> > Witam
>> >> > Znalazlem ciekawy przepis z kuchni katalonskiej na ciasto nugatowe,ale
>> >> > jak
>> >> > nazwa wskazuje uzywa sie tam nugatu, niby wiem co to jest nugat, taki
>> >> > turecki np. ale w przepisie jest napisane 400 g, nugatÓW?! wiec troche
>> >> > jestem rozbity bo nie wiem w koncu co mial na mysli autor.Moze ktos cos
>> >> > podpowie sensownego.
>> >> > pozdrawiam
>> >> > greg
>> >> >
>> >> >
>> >>
>> >> Nie jestem pewien, ale być może chodzi o orzechy laskowe.....
>> >
>> >Też bym coś takiego podejrzewał.
>> >
>> >Władysław
>>
>>
>> Ale nugat jest nugat a nie orzech, a po hiszpansku
>
>Askad wiesz, że chodzi o hiszpański?
000000000000000000000000
No tak mi sie z Katalonia skojarzylo :)
>
>>on jest
>> turron.
>
>On nugat, czy on orzech?
>
>Władysław
Nugat. popularne to tam - turystom sprzedaja
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|