Data: 2001-09-10 15:22:28
Temat: Re: o przeis na fasolowke prosze
Od: "adiola" <a...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"MechaGodzilla" <m...@n...pl> wrote in message
news:9nfp3l$4sm$1@news.tpi.pl...
> taką klasyczną, z boczusiem (chyba):)
>
> bardzo proszę i z góry dziękuję
>
> pozdrawiam
> Mechcia
>
Mechciu, ja robie tak:
fasole ( mloda czy stara, nie ma znaczenia) zalewam zimna woda ( wody 2 razy
tyle co fasoli ), zagotowuje i wylaczam. Stoi sobie pod przykryciem 2
godziny i jest napeczniala do gotowania. Wlaczam gaz i gotuje, jak zaczyna
odchodzic z niej skorka, dorzucam marchewke pokrojona w kostke, za 10 min.
ziemniaczki i wloszczyzne, 2 ziela angielskie, 5 z. pieprzu, wegete i
listek. Jak wszystko jest miekkie , wychrzaniam wloszczyzne, a na patelni
obsmazam boczek, dorzucam cebulke i mieszam az cebulka bedzie lekko brazowa,
dorzucam lyzke maki, smaze jeszcze 0,5 min. i podlewam zimna woda, mieszam
az bedzie jak gesta smietana i wlewam do zupy. Zagotowuje, sypie majeranek i
na talerze. To taka zwykla fasolowa, ale chyba o nia pytalas.
:))))))))))))))))
pozdr.
adiola
|