Data: 2001-08-14 04:39:29
Temat: Re: oberzyna
Od: "Iwona Malek" <i...@c...at>
Pokaż wszystkie nagłówki
hmm mniam, chyba wybiore sie na ryneczek po oberzyny
Kaczucha
Użytkownik <e...@f...ch> napisał w wiadomości
news:3a04.00000003.3b784a88@newsgate.onet.pl...
> Baklazany pokrojone w plastry mozna podsmazyc z obu stron na oliwie
posolic i
> podawac z mieskiem i ziemniakami. Mozna tez zrobis sos do makaronow
(bardzo
> smaczny). Ok. 400 g baklazanow obrac, pokroic w kostki ok. 1 cm, podsmazyc
> lekko na oliwie tak aby nie spalic i jak zaczna wypuszczac oliwe, dodac,
puszke
> pelati (albo ok.200-300g pomidorow dojrzalych, obranych i pokrojonych w
> kosteczke), sol do smaku, 1 lyzeczke cukru i tak gotowac przez ok. 15
min,potem
> dodac 1 zabek czosnku, troche posiekanej swiezej bazylii (jak nie masz to
> posiekanej natki pietruszki i na makaron.Ta porcja jest na 3-4 osoby.
> Terry
>
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|