Data: 2003-12-08 09:05:45
Temat: Re: obiadek
Od: "I.P." <i...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Izza" <i...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:br1c2f$kqv$1@inews.gazeta.pl...
> Bry:)
> Mam zamiar zrobic dzisiaj kluski slaskie na obiadek, ale kompletnie (a
psik)
> nie mam pojecia co jeszcze. Co gorsza w zamrazarce mam tylko schab na
> kotlety i mielone.
> Pomoze ktos?
>
> Kichająca Izza
1.Mozesz to mielone dobrze przyprawic, podsmazyc i nafaszerowac kluski.
2.Kotlety nie rozbijac jak do typowego schaboszczaka, tylko takie grubsze
podsmazyc na masle, potem posolic i popieprzy i dusic w czerwonym wytrawnym
winie dodajac do tego sporo czosnku pokrojonego w plasterki.Jak wyparuje, to
dodawac ew. wody,lub wina.Na koniec sos zagescic zimnym maslem.Do tego
swietnie pasuja kluski.
Ilona
|