Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Izza <i...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: obiadek
Date: Mon, 08 Dec 2003 13:30:59 +0100
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 26
Message-ID: <br1qu4$9nv$1@inews.gazeta.pl>
References: <br1c2f$kqv$1@inews.gazeta.pl> <br1etj$nfo$04$1@news.t-online.com>
Reply-To: i...@p...onet.pl
NNTP-Posting-Host: 189-moo-9.acn.waw.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1070886660 9983 62.121.100.189 (8 Dec 2003 12:31:00 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 8 Dec 2003 12:31:00 +0000 (UTC)
X-User: Izzunia
User-Agent: KNode/0.7.2
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:182334
Ukryj nagłówki
I.P. wrote:
>
> "Izza" <i...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
> news:br1c2f$kqv$1@inews.gazeta.pl...
>> Bry:)
>> Mam zamiar zrobic dzisiaj kluski slaskie na obiadek, ale kompletnie (a
> psik)
>> nie mam pojecia co jeszcze. Co gorsza w zamrazarce mam tylko schab na
>> kotlety i mielone.
>> Pomoze ktos?
>>
>> Kichaj?ca Izza
> 1.Mozesz to mielone dobrze przyprawic, podsmazyc i nafaszerowac kluski.
> 2.Kotlety nie rozbijac jak do typowego schaboszczaka, tylko takie grubsze
> podsmazyc na masle, potem posolic i popieprzy i dusic w czerwonym
> wytrawnym winie dodajac do tego sporo czosnku pokrojonego w plasterki.Jak
> wyparuje, to dodawac ew. wody,lub wina.Na koniec sos zagescic zimnym
> maslem.Do tego swietnie pasuja kluski.
> Ilona
wymyslilam, ze udusze kurczaka (z kichawa ruszylam na podboj sklepow) i do
tego salata, natomiast ten przepisik zostawie na piatek... moj polowek ma
urodzinki i zastanawialam sie co zrobic dobrego na obiadek:)
Izza
|