Data: 2004-03-19 09:18:38
Temat: Re: obiadowe pytanie
Od: Bartosz 'Xebord' Janowski <x...@c...great.net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
wiku wrote:
> puree ??? ziemniaki pieczone ??? frytki ???
> a ryz propnuje ze szpinakiem, swietnie smakuje a robi sie prosto - ryz
> gotujesz w bulionie do miekkosci i odparowania calego bulionu (w razie
> potrzeby dolewasz), po czym na patelni podsmazasz posolony szpinak z
> wycisnietym czosnkiem, dodajesz ryz i smazysz jeszcze chwile, na koniec
> wyciskasz do tego cytryne, zeby zlamac mdly smak szpinaku
> wiku
>
Witam
Mam prosciutkie pytania:
1) jakie z grubsza maja byc te proporcje szpinaku i ryzu?
2) szpinak mrozony?
3) ile tego czosnku?
Wiem, ze kazdy daje na oko, dostosowujac do swojego smaku, ale prosze
chociaz o orientacyjne ilosc.
Z gory dziekuje
--
pozdrawiam
Xebord
ps: wytnij "ciacha" z emaila
|